Sundoor

Hosszas előkészület és átgondoltság előzte meg, amiről most szó lesz. Az motivált, amit ebben a témában eddig hallottam különböző helyekről, többféle próbálkozás az új év energiáinak megmagyarázásával kapcsolatban. Az asztrológia nem hibás ebben, de sokan félreértik és téves nézetek áldozati lesznek.

Hogy mit hoz az új év? Ez nagyon könnyen összefoglalható, semmi jót, semmi rosszat és semmi egyebet. Az év ugyanis nem képes hozni semmit, ahogy egy képlet sem. Az, hogy valami jó vagy rossz, azt nem az év dönti el, hanem az egyén vagy a reakciói. Arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy ne együk meg minden maszlagot, amiket hallunk ezzel kapcsolatban.

Továbbiakban igyekszem bebizonyítani, hogy mennyire félre van értve ez az egész témakör, ami az asztrológiai elemzésekkel kerül a köztudatba. Fontos kihangsúlyozni, hogy nem az asztrológiát veszem semmibe, hanem azt, ahová torzult. A bolygók és naprendszerünk hatását az emberre kár lenne alábecsülni, mert folyamatosan érezheti mindenki magán, amikor lemegy a nap, illetve mikor felkel; a hold fázisai és a bolygó együttállások finomabban, de nem elhanyagolható módon ugyanúgy hatnak ránk. Ezt nem észrevenni vagy ellene beszélni fölösleges lenne. Viszont amit az elemzésekből az életünkre fordítunk, téves képzelgéssé alakul.

Saját elemzés tükre

A keleti tanítások tanulmányozása során, néhány évet a kínai négy pillér asztrológiával is foglalkoztam, hogy embereknek segítsek az önismeretben. Körülbelül ötven-száz elemzést készítettem, ami tudom, nem sok, de már le lehet belőle szűrni valamit. Nekem a következő eredmény állt össze: túl sokszor túl jól sikerült olyan megoldást nyújtani a képlettel, ami betalált az illetőnek. Talán fontos megjegyezni azt is, hogy nem konkrét dolgokat állítunk elemzéskor, hanem az elemek egymásra hatásából viszonyokat, hatásokat, hajlamokat és hiányokat veszünk észre, ebből látható, mi várható ezek következményeként, így összeáll a képlet, amivel a személy már tud valamit kezdeni. Tehát arra jutottam, hogy azért tudtam ennyire sikeres lenni, mert a személy szívesen foglalkozik önmagával és illeszti saját életére azt, ami tetszik, majd elhanyagolja azt, ami nem annyira. Tehát csak az marad meg, ami befogadható számára, a többire finoman szólva vak lesz. Az információ dömping ilyenkor akkora, hogy mindig bejön valami úgymond véletlenül is, amibe lehet kapaszkodni.

Valóság a tévedésben

Nem csak idén kell őszintének, logikusnak és rendezettnek lenni, hanem minden évben. Az aktuálisan előtérbe kerülő tulajdonságokat, lehet nagyobb odafigyeléssel gyakorolni egy évben, de nem valószínű, hogy kiemelt szerepet kap, ha nem foglalkozunk vele.

Mielőtt a csillagok finom hatását értelmezzük magunkon, le kell vetni a durva és erős hatásokat, vagy legalábbis át kell rajta látni. Egy erős személyiség, akinek minden eseményre erős és hirtelen reakciója van, úgy működik, mint egy traktor az ékszerboltban, neki erősebb lesz a sértődése, csökönyössége, nézete vagy bármely érzelme annál, mint hogy finom dolgok hatása alá kerüljön. Ne essünk abba a hibába, hogy ráfogjuk, a csillagok hatása miatt ilyen. Aki nem fejlődik és nem tesz szert önismeretre, az ilyen marad. Aki nem gyakorló valami klasszikus értelemben vett ösvényen vagy tanításon, az nem tudja felfedezni magában a finom hatásokat, mert ösztönös és egoista hajlamok vezérlik nagyrészt.

Aki nem tudatos és éber, annak egy külső hatás (például melegfront, hideg, szél sötét, világos, stb.) a teljes személyiségét rabul ejti és erőteljesen nyilvánul meg rajta keresztül a hatás. Ezek pedig még környezeti-természeti hatások és nem a finom csillagászati mozgásokból érkező hatások. Akik gyakorlók, nem élik meg kilengésnek a frontot attól, hogy érzik. A hatás csupán hatás, fontos észre venni, hogy mi magunk tesszük azzá az életünkben, amivé válik. Sokan ezt nem fogadják el, ha még nem tapasztalták meg, hogy a külső világ a belső világon keresztül szűrődik át.

Ami tévedés az igazságban

Csillagok még senkinek sem hoztak az új évben új párkapcsolatot vagy válást, sem új munkahelyet, sem lottó nyereményt. Nem lehet számítani sok utazásra vagy világjárványszerű otthonmaradásra. A csillagok nem is tudják, mi az, hogy covid, nem tudja, mire vágyunk, ezért nem is tud ilyeneket küldeni vagy alakítani.

Ha széles látókörűen nézzük a dolgokat, akkor észrevehetjük, hogy van egy hatás, ami éri a bolygónkat, majd ez kialakít egy időjárást, majd ez megérinti a lényt, testi, érzelmi vagy mentális szinten és a fejlettségétől függő személyiség formál belőle gondolatokat, amiket tényeknek nyilvánít. Sok lépcsőfokon keresztül ok, okozat láncszemeinek végén az ember általánosítja a saját elveire, és világnézete szerinti megfogalmazásban gondolkodik az év energiáról. Ezen túl, át kell látni az ország, a korszak, a társadalom, a környezet, az időszak jelenségein is, amik erősebb hatásként érződnek mint a csillagok. Mindez kellemes és kellemetlen vagy egyéb érzéseket szül, amitől félve vagy örülve intelligensnek érzi magát az, aki még ezzel is foglalkozik, de sajnos csak megerősíti illuzórikus énjének fikcióit.

A világnak sokat segítene, ha kevesebb hülyeség lenne és helyette éber tudattal önmagunk működését vennénk észre. Meg kellene tanulni megkülönböztetni és nem elhinni mindent. Többet építeni a tapasztalatra és kevesebbet a leellenőrizhetetlen hitre. Amíg egy beakadt érzelem vagy elmélet foglal helyet a tudatában, addig azon nem látni túl, kitölt minden helyet, bármit is üzennének a csillagok, észrevehetetlen marad. A gondolatok tovább gyártják ilyenkor a szemetet a tudatban, ami bizonytalanná teszi az illetőt. Bele hallucinálni több valótlant a még kiegyensúlyozatlan tudatba nem érdemes.

Sajnos szeretünk hinni abban, ami nekünk tetszik, akkor is, ha az nem létezik vagy nem igaz. Ez az önismeret nélküli emberek gyengesége, kapaszkodókat keresnek és néha nem ismerik fel azt, ami nem kapaszkodó, így tovább süllyednek vele.

Egy jó irány mégis születhet ebből: az, hogy kiábrándulunk a bizonytalanból és biztonságot adó saját tapasztalatinkra építkezve önismeretre teszünk szert, nem vetjük el a sokrétű eszközök hatékonyságát, csupán bizonytalan alapokra nem építünk.

A gyakorlók kiemelkedése

Akik hagyományokat követnek, tehát bevált módszerek gyakorlói, azok mintha kiemelkednének az asztrológia veszélyes hatása alól. Nem úgy értem, hogy mentességet kapnak, hanem mivel ők megismerték a saját személyiségüket, így nem azt fejlesztik, hanem azon túlra fókuszálják a gyakorlataikat. A személyes jegyek csupán a “járművet” alkotják az úton. Az asztrológiai hatások pedig a személyiségre hatnak, arra nem, ami azon túl van.

A gyakorlókat úgy érintheti, hogy gyakorlatára milyen hatással van, de nem hoz eredményt az együttállás, csupán a gyakorlat hoz eredményt. Környezeti hatásnak minősül, amikor gyakorlataidat egy panelház erkélyén vagy az erdő mélyén csinálod, vannak különbségek, de a meditációd, formagyakorlatod nem a csillagok dolga, nem ők okozzák az eredményt, viszont gyönyörködni lehet a sokszínű kiegészítő hatásaikban.

Konklúzió

Fontosnak tartom újra elmondani, hogy az asztrológiával és év vagy sors elemzésével semmi bajom, tehát nem ellene beszéltem. Viszont, amit ebből kiveszünk vagy rávetítünk, azt kötelességünk észrevenni, hogy már nem az, hanem saját illúziónk, elvárásaink és félelmeink csupán.

A jövőt olyan erők formálják, aminek a magjait magunk vetettük el a múltban, nem mentesülhetünk a felelősség alól és nem foghatjuk a csillagokra sorsunkat illetve, hogy rossz napunk van esetleg. Ez felelőtlenség lenne és tévedés. A Bolygó láthatóan változik és a napunk egyszer kialszik majd, addig az évszakok hatással leszek az életünkre, de nem fognak velünk foglalkozni ahogy a csillagok sem. Nem céljuk hozni vagy elvinni, lehetőségeket kínálni vagy korlátozni. A természet folyton változik, az ember tudatlan marad vagy ennek segítéségével tanul, felismer, figyel és ráébred arra, ami a nélküle is létező valóság.