Sundoor

A Heaven Man Earth (Discovertaiji.com) legutóbbi workshop-ján volt szerencsém jelen lenni németországi Ulm-ban. Külön köszönet Timo-nak, aki a házigazda volt. Már az odavezető utam misztikus volt, majd minden nap, minden órája misztikus körülményeket teremtett. Nem vagyok rajongója az ilyen véletleneknek, így átsiklok felette legtöbbször vagy természetesnek tekintem, viszont minden jel arra mutatott, hogy valami nagy dolog fog történni.

A workshop fantasztikusan hasznos volt és minden momentumában őrületesen jó és szükséges egy hozzám hasonló felfedezőnek a Taijiquan-ban. Mindez köszönhető nagyrészt Andy Mac kíválló tanítói gyakorlatainak, ahol megismerhettem, hogy magas szint a Taijiquan-ban, hasonló a kezdeti szint erő nélküli elengedéséhez, csak fényévekre előrébb egy elképzelhetetlen fokozaton. Jelenleg minden jel arra mutat, hogy folyton feszülünk a testünkben és csak napi 6-8 óra tudatos ellazítás hoz némi tartós eredményt, hogy képesek legyünk tapasztalni azt, ami bennünk lakozik. Ezek inkább a saját tapasztalataim és nem konkrétan a workshop célja volt sejtésem szerint, viszont létezik egy út, ami értékes eredményeket hozhat és nincs benne semmi varázslat, mert egyszerűségével okozza hihetetlen tapasztalásait a testtel való munkának.

Majdnem egy egész napot utaztam 4 különböző vonattal, hogy ott lehessek és azt kell mondjam, hogy megérte. Nagyon megérte, az apró részletek önmagunkon tapasztalása miatt. Aki a mai világban a Taijiquan-t próbálja felfedezni vagy megvalósítani, nem hiszem, hogy kikerülheti a találkozást ezzel a vonallal.

Mindenkinek kívánok leengedett vállakat és feszülésmentes testi jelenlétet! (Attól, hogy nem érzed magad feszültnek, még nem vagy laza haver!)