Sundoor

Ebben az egyhetes edzőtáborban történtek az eddigi legnagyobb átalakulások, tapasztalások és felismerések, lehet azért mert ez volt a harmadik ilyen hosszabb edzőtábor, amin részt vettem. Igazán sok mindent tudnék írni a nagyszerűségéről ennek az útnak, továbbá arról amit a Taiji okoz megfiatalodás formájában, a Qi-ről még nem is beszélve. Ezek már nem csupán ismeretek, hanem elmélyülő tapasztalatok.

Elnézést, de ez a beszámoló most rövid lesz. Akik az úton járnak, már úgyis haladnak, a többieket meggyőzni most nem szándékozom.

Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy a Taiji útján indultam és főleg hogy idáig eljutottam, mert most már folyamatosak a csodák. Lassan közeledve egy érett kor felé azt gondoltam, hogy majd a test kevésbé lesz jó szolga, de mintha fordítva történne, mintha visszafelé indult volna el az időben, megfiatalodva, energikusabban mint eddig valaha. Talán a huszonéves időszakban éreztem ilyen csak akkor nem kifejlesztve volt ez az állapot hanem csak átélve.

A befektetett Munka megtérül

Mindenképpen szóba szeretném hozni, hogy az eredményhez befektetett idő és energia szükséges. Már sokszor céloztam rá hogy a Taiji nem egy könnyű út. Több szempontból nehéz, nem csak fizikailag, mint mondjuk egy izom erőre épített harcművészet. Amikor selyem ruhában formagyakorlatot járó idős hölgyeket látunk, az nagyon félrevezető gondolatokat eredményez. De erre már sokat vesztegettem a mondataimat, kár beszélni erről ha át is lehet élni.

A hetven perc fa állás nehéz, kezdőknek a három perc is nehéz, de ezek nem célok, hanem a gyakorlatok sajátosságai. Fontos lépések a lehetetlennek tűnő csodák átélése, amiben ráébredhetünk, hogy más világban és más testben élünk, mint az eddig gondoltunk. Az ilyen tapasztalatokat fontosnak tartom és minél többször át kell élni, hogy olyan emberekké váljunk, akik nem csak elméletekben élnek, nem csupán hisznek dolgokban és könyveket olvasnak róla, hanem tapasztalják is mindazt.

Sokkal több lehetőség rejlik benned, mint gondolnád! Rajta!